Wat kan ik voor jou betekenen

Wanneer je kind gepest wordt op school, in de buurt, bij een clubje of waar en op welke manier dan ook, is het mogelijk om hulp en advies te krijgen. Ik bekijk welke persoonlijke werkwijze het beste aansluit bij jouw kind. Mogelijke aandachtspunten:

  • veiligheid bieden
  • verwerken en loslaten van negatieve emotionele ervaringen
  • sterker worden
  • je staande houden en leren omgaan met de “boze” omgeving van dat moment.

We kijken samen naar de situatie rond je kind en zorgen voor een zo snel mogelijke oplossing om het pesten te stoppen door de hele situatie in kaart te brengen. De pester of pestersgroep zelf kan ook hulp nodig hebben. Ook hier zorg ik voor een goede begeleiding.

Samen werken wij eraan dat je kind zich weer gelukkig voelt en lekker in z’n vel zit!

Werkwijze

Ik geef ouders adviezen en praktische tips om o.a. patronen te doorbreken. Hoe bied jij je kind de juiste ondersteuning en hoe sta jijzelf sterker in de vervelende situatie die je kind treft. Het komt voor dat pesterijen die ouders zelf hebben meegemaakt ook weer pijnlijk de kop opsteken.

Een gezamenlijk overleg tussen jou, de school en mijzelf kan noodzakelijk zijn. Hierin geef ik de school persoonlijk advies over de situatie van je kind. Dit gebeurt alleen wanneer jij hier toestemming voor geeft. Samen met de leerkracht overleggen we dan de situatie en zoeken we naar praktische en pedagogische oplossingen. Soms kan een gesprek tussen alle betrokkenen, dus inclusief pester, noodzakelijk zijn. Zaak is in ieder geval dat het pesten zo acuut mogelijk stopt!

Wil je meer informatie of een persoonlijk gesprek?

Mocht je nog vragen hebben, twijfel je of ben je gewoon nieuwsgierig? Bel of mail mij voor een eerste kennismaking.

Related Projects
Even snel een vraag stellen?

Vul je gegevens hieronder in en ik neem zo spoedig mogelijk contact met je op.

Not readable? Change text. captcha txt
thuisbegeleiding